فناوری اینترنت اشیاء یا به اختصار IOT (Inetnet of Things) یکی از مباحث داغ این روزهای دنیای تکنولوژی است که با عمر کوتاه خود مبلغ قابل توجهی از سهم بازار را به خود اختصاص داده که پیش بینی میشود تا سال 2025 این مبلغ به ۸ تریلیون دلار برسد. همچنین پیش بینی میشود که تا سال 2025 دستگاه هایی که به اینترنت متصل میشوند از مرز 18 میلیون عبور کنند.
به طور کلی این تکنولوژی امکان این را میدهد که وسایل پیرامون خود را به اینترنت متصل کرده و از طریق نرم افزار های مخصوص رفتار آنها را کنترل کنیم.
مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) پروژههایی را برای بررسی پیادهسازی فناوری اینترنت چیزها در ایران انجام داده است. یکی از این پروژهها با عنوان «تدوین کسب و کار اینترنت اشیا در کشور» (از تاریخ ۱۰ دی ۱۳۹۳ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۴)، انجام شده است. در این پروژه بر اساس تجربیات علمی و عملیاتی کشورهای مختلف در حوزههای حاکمیت، کسب و کار، کاربردها و فناوریها مطالعات اولیه صورت گرفت و نقشه راه ایران با هدف استفاده ایران از فناوریهای نوین نظیر اینترنت چیزها برای افزایش رفاه اقتصادی، کیفیت زندگی و حفاظت از محیط زیست برای رسیدن به چشمانداز اقتصادی ۱۴۰۴ تعیین شد. ویکی پدیا
لازم به ذکر است که شرکت صنایع گسترش و الکترونیک فردا در لیست فعالان حوزه IOT است . لیست شرکت های فعال IOT
در این راستا شرکت صنایع گسترش و نوآوری الکترونیک فردا با اتکا به ظرفیت های داخلی از سال 1393 اقدام یه ساخت محصولاتی همگام با تکنولوژی IOT کرده که در ادامه این مقاله شما را با محصولات IOT شرکت صنایع گسترش آشنا میکنیم. لازم به ذکر است این شرکت آمادگی خود را جهت همکاری و تولید نمونه های مورد نیاز سازمان ها و کارخانه ها و اداره جات مختلف اعلام میدارد بدین گونه که واحد تحقیقات شرکت امادگی لازم برای طراحی و ساخت دستگاه های مورد نیاز را دارد.